Terugkijken webinar Online Binding: Sticky campus goes online?

ProfielfotoMieke Snoek 17-11-2020
209 keer bekeken 0 reacties

Wat zijn de lessen voor online binding in het hogeronderwijs? Kijk de webinar terug waarin ComeniusNetwerk leden Sylvia en Calvin uit ervaring vertelde.

De geïnterviewden tijdens het webinar waren:

  • Calvin Rans: docent van het jaar 2019. Verslaafd aan onderwijs. Werkt veel met video en maakt zelf animaties. Plakt letterlijk stickers. Maar vindt vooral dat zijn studenten toekomstige collega’s zijn waarmee hij graag wil blijven samenwerken. Lid van het ComeniusNetwerk. 
  • Sylvia Bronkhorst: werkt en doceert over hoofd, hart en handen. Verbinding is voor haar heel belangrijk. Durft ook online te experimenteren, bijvoorbeeld met positive gossip. Lid van het Comeniusnetwerk.
  • Ines Lindner: docent die minder doceert, maar wel meer laat leren. Werkt veel met onmiddellijke feedback. Bouwt aan sociale structuren.
  • Nian Vervoort: student en student-assistent. Bouwde mee aan een virtueel lab toen het echte labwerk niet meer mogelijk bleek. 

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, de VSNU, de VHComeniusNetwerkECIO en SURF hebben hun krachten gebundeld en zijn samen de community Vraagbaak Online Onderwijs gestart. Regelmatig zijn webinars te volgen en artikelen te lezen in deze community.

Webinar 2 oktober: Online Binding: Sticky campus goes online?

0  reacties

Cookie-instellingen