Terugkijken webinar Online onderwijs – Toegankelijk voor iedereen

ProfielfotoMieke Snoek 17-11-2020
166 keer bekeken 0 reacties

Waar lopen studenten tegenaan? Soemitro uit tracé Inclusie samen met ECIO over signalen uit de praktijk in het hogeronderwijs.

De sprekers tijdens het webinar waren:

  • Soemitro Poerbodipoero (moderator): Soemitro is hoofd bij de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Hij houdt zich bezig met inclusie via het Platform Inclusie aan de HvA en het tracé Inclusie van het ComeniusNetwerk. Sinds september is Soemitro ook bestuurslid bij het ComeniusNetwerk. 
  • Hanneke Schroten: coördinator van het Platform Onbeperkt Studeren en bachelorstudent Bètawetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
  • Lies Korevaar: lector Rehabilitatie aan de Hanzehogeschool. Lies zet zich in voor studentenwelzijn. In 2019 werd hij verkozen tot Lector van het Jaar 2019. Ook ontving hij een Comeniusbeurs. Met het project Move (a)Head ontwikkelde hij een training voor studenten met cognitieve problemen, zoals planning, ordening, aandacht, concentratie en taakinitiatie.
  • Elke van Doorn & Marjolein Büscher-Touwen: senior adviseurs bij het expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO). ECIO adviseert en ondersteunt universiteiten, hogescholen en het mbo. Zodat ook studenten met een extra ondersteuningsvraag met succes hun opleiding kunnen doorlopen. En kunnen doorstromen naar een baan die bij hen past.

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, de VSNU, de VHComeniusNetwerkECIO en SURF hebben hun krachten gebundeld en zijn samen de community Vraagbaak Online Onderwijs gestart. Regelmatig zijn webinars te volgen en artikelen te lezen in deze community.

 

Webinar 9 oktober: Online onderwijs – Toegankelijk voor iedereen

0  reacties

Cookie-instellingen