De impact van corona op innovatieprojecten

ProfielfotoMieke Snoek September 15, 2020 30 keer bekeken

Start

2020-10-08 at 10:00

End

2020-10-08 at 12:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Link MSTeams volgt

De razendsnelle omschakeling naar online leren, lesgeven en samenwerken heeft ook impact op de voortgang van Comeniusprojecten / onderwijsinnovaties. Het tracé Verandering Verankeren van het ComeniusNetwerk nodigt je uit voor een online intervisiesessie op 8 oktober.

Intervisie Verandering Verankeren

Tracé Verandering Verankeren

Sinds half maart staat het hoger onderwijs op zijn kop: de razendsnelle omschakeling naar online leren, lesgeven en samenwerken zorgde voor onrust en zorgen over werkdruk en onderwijskwaliteit. 

Deze ontwikkelingen hebben onvermijdelijk impact op Comeniusprojecten / onderwijsinnovaties. Op het besef van urgentie, op de uitvoeringsmogelijkheden en beschikbare faciliteiten, maar ook op het draagvlak voor vernieuwing onder collega's en leidinggevenden. En niet in de laatste plaats: op de Comenius leden zelf.

Tegelijkertijd is er meer (noodgedwongen) aandacht voor onderwijsvernieuwing? Want er wordt nu wel veel ontwikkeld onder druk in plaats van door intrinsieke motivatie/onderbouwing.

Aan de hand van casussen die deelnemers zelf inbrengen gaan we in gesprek met elkaar over de vraag hoe je in deze veranderde context met je project verder wilt en kunt. Wie of wat heb je nodig? Zijn je doelen veranderd, is je werkwijze aangepast? Het levert je herkenning op, inspiratie en inzicht in hoe collega-veranderaars omgaan met de implicaties van de coronacrisis.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Wil je meedoen? Meld je dan aan vóór 24 september en geef in steekwoorden aan welke casus jij wilt inbrengen. We maken op basis van de aanmeldingen een voorlopige groepsindeling (online via MS Teams). 

Aanmelden voor 8 oktober

Cookie settings