Hoe kan jij aan de slag met reflectie op jouw veranderproces?

Het ComeniusNetwerk 25-09-2023
243 keer bekeken 0 reacties

Onderwijs vernieuwen vraagt niet alleen om inhoudelijke ideeën, maar ook om veranderkundige competenties en reflectie op het innovatieproces. Om dat goed in kaart te brengen, ging in maart de Leergang Onderwijsinnovatie van start. Wij delen onze eerste inzichten én geven praktische tips.

Sinds maart 2023 organiseert het ComeniusNetwerk een leergang waarbij onderwijsvernieuwers van elkaar leren over het verduurzamen van onderwijsinnovatie, over de instellingen heen. De pilot Leergang Onderwijsinnovatie (LeO) is toegankelijk voor docenten uit mbo, hbo en wo. Met de pilot ontwikkelen we een traject wat evolueert over de jaren heen. We leren over de grenzen van de verschillende achtergronden heen, wat zorgt voor verrassingen en een diversiteit aan ideeën.

Het programma bestaat dit eerste pilotjaar uit een intakegesprek om wederzijdse verwachtingen te bespreken, vier fysieke inhoudelijke dagen met verschillende thema’s, en tussendoor drie intervisies in kleine groepen van LeO-gangers (deelnemers aan de leergang). Telkens staan verschillende aspecten centraal rondom het veranderproces.

In een verslag blikken we terug op het eerste halfjaar van de Leergang Onderwijsinnovatie, met interessante literatuurverwijzingen en praktische tools om zelf aan de slag te gaan.

Ben je zelf een docent of/en onderzoeker in het vervolgonderwijs? Of ben je benieuwd naar wat een leergang als deze kan bieden?
Lees dan snel verder en doe inspiratie op om zelf aan de slag te gaan met reflecties op jouw veranderproces.

Bekijk de opbrengsten

Wil jij meer weten over de Leergang Onderwijsinnovatie?
Mail naar info@comeniusnetwerk.nl

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen