Lidmaatschappen ComeniusNetwerk

Onderwijsvernieuwers kunnen via vier verschillende routes toetreden tot het ComeniusNetwerk. Drie routes vinden plaats op basis van (een voorselectie voor) onderwijsinnovatieprijzen, namelijk: het ComeniusProgramma, ISO Docent van het Jaar, en de Nederlandse Onderwijspremie. Via de vierde route, de motivatieroute, kunnen onderwijsprofessionals middels een motivatie toetreden tot het ComeniusNetwerk.

Lid middels motivatie
Sinds 2021 is het mogelijk om op basis van een motivatie lid te worden van het ComeniusNetwerk. Wij vinden het belangrijk om gemotiveerde leden toe te laten die zich graag willen inzetten voor onderwijsinnovatie. Via het netwerk kunnen leden inspiratie opdoen om zelf een onderwijsinnovatie in te dienen of invloed uit te oefenen op de eigen lespraktijk via evenementen en kennisdeling binnen het netwerk. 

Interesse? 
We ontvangen graag een cv en motivatiebrief. We zijn benieuwd naar: Wie ben jij als onderwijsvernieuwer? Wat zou jij willen leren van andere leden in het ComeniusNetwerk? Hoe ga jij bijdragen aan het ComeniusNetwerk? We ontvangen dit graag op info@comeniusnetwerk.nl.

Comeniusprogramma
Het Comeniusprogramma van het NRO stelt docenten in staat om hun visie op onderwijs in de praktijk te brengen. Het programma biedt beurzen aan Teaching Fellows, Senior Fellows en Leadership Fellows. De fellows worden onderling onderscheiden op basis van ervaring en de reikwijdte van hun impact op het onderwijs. Door excellent en bevlogen docentschap zichtbaar te waarderen, wil het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bijdrage leveren aan meer gevarieerde carrières van docenten en onderzoekers in het vervolgonderwijs. Alle fellows in het Comeniusprogramma worden lid van het ComeniusNetwerk.

ISO Docent van het Jaar
Het Interstedelijk Studenten Overleg ISO organiseert jaarlijks de Docent van het Jaar verkiezing. Daarmee wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs. De winnaar van de Docent van het jaar verkiezing wordt automatisch lid van het ComeniusNetwerk.

Nederlandse Onderwijspremie
De Nederlands Onderwijspremie is een prijs voor onderwijsteams die zich inzetten voor onderwijskwaliteit door middel van onderwijsinnovatie. Onderwijsteams kunnen worden voorgedragen voor de Nederlandse Onderwijspremie voor mbo, hbo en wo 2023 via het voordrachtformulier op de website van het NRO waar ook meer informatie over de Nederlandse Onderwijspremie te vinden is. Alle geselecteerde teams worden lid van het ComeniusNetwerk.

Cookie-instellingen