Bestuursleden gezocht voor de periode augustus 2024 tot augustus 2026

Willemijn van Donk 13-03-2024
117 keer bekeken 0 reacties

Voor het ComeniusNetwerk zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden, met mogelijk een rol als co-voorzitter. Lees hier meer over wat het bestuur doet en hoe de procedure eruitziet. Alleen leden van het ComeniusNetwerk komen in aanmerking voor een bestuursfunctie.

Het bestuur bepaalt de koers van het netwerk. Zij gaan bijvoorbeeld met elkaar in gesprek over de motivatieroute, de circles en (onderwerpen voor) denktanks. We stellen onszelf vragen zoals 'Hoe kunnen we een inclusiever netwerk worden?' en richten ons naar buiten om op gepaste wijze de stem van de vernieuwende docent te laten horen. Kortom, het bestuur geeft richting aan de twee doelen van het netwerk (kennisdelen en de stem van de vernieuwende docent uitdragen). 

Het bestuur komt maandelijks (online) bijeen. Van bestuursleden wordt verwacht dat zij in principe aanwezig zijn. Dat geldt ook voor enkele andere activiteiten, zoals het ComeniusFestival, de Circledag, of denktank. Daarnaast neemt een bestuurslid de verantwoordelijkheid op zich voor één of meerdere nader te bepalen activiteiten of portefeuilles. Naar inschatting kost de bestuursfunctie gemiddeld een dagdeel per week. Je ontvangt voor bestuursvergaderingen een vacatievergoeding en je werk wordt ondersteund door het NRO bureau.

Hoe selecteren we nieuwe bestuursleden?

  • Leden kunnen tot en met vrijdag 25 april 2024 aangeven geïnteresseerd te zijn in een bestuursfunctie. We horen het ook graag als je interesse hebt in het co-voorzitterschap. 
  • De commissie (2 bestuursleden en 1 lid) bekijkt de motivatiebrieven en cv’s. 
  • De commissie maakt een selectie van de kandidaten waarmee zij in gesprek wil om hen beter te leren kennen. Hoe past de kandidaat in het bestuur en wat kan de kandidaat toevoegen? We streven naar een goede samenstelling waarbij mbo, hbo, wo vertegenwoordigd zijn, en een balans in gender, culturele achtergrond, regio en vakgebied.
  • De commissie voert een sollicitatiegesprek met de geselecteerde kandidaten op een geschikt moment en op basis daarvan kiest de commissie het nieuwe bestuurslid.
  • Het bestuur van het ComeniusNetwerk bepaalt op basis van de voordracht van de selectiecommissie wie de nieuwe bestuursleden worden.

Ben je geïnteresseerd om bestuurslid te worden? 

Stuur dan uiterlijk 25 april 2024 een mail naar info@comeniusnetwerk.nl met daarin informatie over jezelf en je motivatie. Uiteraard staat het je vrij die informatie op een vernieuwende manier te presenteren. Vragen kun je mailen naar w.vandonk@nwo.nl. 

Op 29 augustus staat de heidag gepland. Idealiter ben je in de gelegendheid om aanwezig te zijn. 

 

 

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Reacties

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen