Call voor Festivalmakers ComeniusFestival 2024

ProfielfotoMarinke van Dongen 14-03-2024
544 keer bekeken 0 reacties

Wil jij een bijdrage leveren aan het ComeniusFestival als Festivalmaker? Meld je dan voor 17 april aan.

Call voor Festivalmakers 

Ben jij Comenius lid en wil je een bijdrage leveren aan het ComeniusFestival op 27 juni 2024? Ook dit jaar kun je als festivalmaker anderen inspireren met jouw bijdrage aan beter onderwijs. 

Het thema van dit jaar is ‘de kunst van het innoveren in het onderwijs’.

Betreed een wereld waar de kunst van innoveren en creativiteit de drijvende krachten zijn achter onderwijsinnovatie. Wees nieuwsgierig en laat je meevoeren! Ontdek een wereld waarin studenten én docenten werken aan onderwijs die aansluit bij de wereld van vandaag en morgen.

Meedoen als Festivalmaker? 

Wil je de kennis, ervaring, creativiteit en innovatieve kracht als onderwijsvernieuwer delen met de festivalgangers? Meld je dan aan als festivalmaker. Graag moedigen we je aan om de kennis over je onderwijsinnovatie te delen op een (creatieve) manier die past bij je project.

Een bijdrage leveren kan op verschillende manieren: 

1. Workshop: Via een workshop van 45 - 60 minuten ga je interactief aan de slag met de deelnemers van jouw sessie. De nadruk van de workshop ligt op ervaren en doen. 

2. Teacher-Talk: Via een pitch van maximaal 10 minuten inspireer je anderen met jouw innovatieproject. Na de pitch is er ruimte voor vragen en discussie. De talks worden thematisch geclusterd. 

3. Posterpresentatie: Presenteer je project in de vorm van een poster op het festivalplein, waarin je doelen, activiteiten en behaalde resultaten aan de orde komen. Je poster kan de vorm hebben van een cartoon, wordcloud of een graphic story. 

  4. Vrije categorie: Past geen van bovenstaande vormen bij hoe je jouw kennis of inzichten over onderwijsinnovatie zou willen delen? Meld je dan aan voor de vrije categorie en ga met de festivalcommissie in gesprek over wat je zou willen delen. 

Je mag je bijdrage individueel doen of samen met het team waarin je werkt aan het innovatie project. Teamleden zijn van harte welkom om deel te nemen en bij te dragen als maker. Ook hoeft je bijdrage niet perse over een Comeniusproject te gaan: een ander onderwijsvernieuwingsproject is ook welkom! Heb je eerder gepresenteerd op het festival, grijp gerust opnieuw je kans om kennis te delen. 

Aanmelden

Registreren als Festivalmaker kan tot 17 april 2024 via het registratieformulier. Eind april hoor je of en hoe wij jouw bijdrage zullen inpassen in het programma. Is jouw idee nog niet helemaal uitgewerkt? Geen probleem, wij denken graag met je mee! Je kan contact opnemen met Marinke van Dongen of Willemijn van Donk via info@comeniusnetwerk.nl

Wij doen ons uiterste best alle festivalmakers een plekje te geven op het festival maar wij kunnen dit helaas niet garanderen. Wij delen de sessies in op volgorde van inschrijving, zorg dat je er snelt bij bent om jezelf van een plek te verzekeren.

P.s. Ben jij meer een festivalganger? Aanmelden voor het festival kan via www.comeniusfestival.nl

Aanmelden

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen