Solution Rooms 2024: roep om maatwerk, flexibilisering en tijd

Willemijn van Donk 18-04-2024
138 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 28 maart 2024 vond de jaarlijkse bijeenkomst Solution Rooms plaats. Beleidsmedewerkers, docenten en studenten gingen met elkaar in gesprek over de kwaliteit van het Nederlandse vervolgonderwijs. Het uitgangspunt is van elkaar leren en elkaars perspectief leren waarderen.

Elk jaar heeft de Solution Rooms een specifiek thema. Deze keer ging het over vaardigheden van studenten, met als centrale hoofdvraag: ’Wat heeft de student nodig voor diens toekomstige rol in de samenleving en arbeidsmarkt?’. In drie groepen spraken de ruim vijftig deelnemers over de thema’s:

  1. De student als lerende (persoonsvorming)
  2. De student als professional (kwalificatie)
  3. De student als innovator (socialisatie)

Uit de gesprekken bleek dat meer maatwerk, meer flexibilisering en meer tijd voor de studenten nodig is. Er werd gepleit voor een omgeving die de student aan het denken zet in plaats van opleidt naar een tijdsopname. Het leertraject moet centraal staan, niet het doel om binnen de reguliere tijd een diploma te behalen, zo kwam naar voren. Sander den Heijer, student Bestuurskunde & Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool, schreef een terugblik op de bijeenkomst.

Lees de terugblik

Verslag afkomstig van nro.nl

De Visuele Verbinders hebben de sessies in tekst en beeld samengevat:

Afbeeldingen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen