Leergang Onderwijsinnovatie: bekijk modellen van onderwijsvernieuwing in de 'modellenbieb'

Het ComeniusNetwerk 25-04-2024
200 keer bekeken 0 reacties

Op 2 april was het zover: een nieuwe groep onderwijsvernieuwers trapte het tweede pilotjaar van de Leergang Onderwijsinnovatie af! De eerste bijeenkomst resulteerde onder andere in een heuse modellenbieb welke we ter inspiratie met alle onderwijsvernieuwers delen in dit nieuwsbericht.

Wat maakt een vernieuwer, en hoe kan de onderwijsveranderaar zichzelf als instrument inzetten in de onderwijspraktijk? Op 2 april doken we hier verder op in, onder leiding van Jacco van Uden, lector Change Management (aan de Haagse Hogeschool) en Remco Coppoolse, associate lector bij het lectoraat organiseren van veranderingen in onderwijs (Hogeschool Utrecht).

We maakten kennis, gingen uiteen in groepen, en deelnemers werden uitgedaagd op zichzelf te reflecteren. Bij deze reflectie werd er gekeken naar emotie, gedragingen en lichaamstaal. Best confronterend om jezelf zo bloot te geven, maar o zo noodzakelijk als we het hebben over verandering in het onderwijs. Naast de nodige reflectie, bespraken we ook de nodige theorie├źn en modellen die in de onderwijspraktijk worden gebruikt. 

Benieuwd welke modellen er zoal worden gebruikt bij onderwijsvernieuwing? Doe inspiratie op en bekijk de 'modellenbieb' hieronder (te downloaden als PDF onderaan de pagina).

Een kleine preview

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen